Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Pokemon GO Bot - Automatyczne łapanie pokemonów, farmienie PokeStopów, automatyczny transfer pokemonów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czego potrzebujemy:

- Visual Studio 2015 - *click*

- Paczkę Pokemon Go Rocket API - *click* (Starsza wersja na której został oparty poradnik - tutaj)

1) Pobieramy i instalujemy Visual Studio 2015

2) Pobieramy i wypakowujemy paczkę Pokemon Go Rocket API - wchodzimy na stronę podaną wyżej, clickamy "clone or download" i wybieramy "Download ZIP"

3) Otwieramy plik Pokemon Go Rocket API.sln i otwieramy App.config

18723e71dd1c4d2582249cf087d65f8f.png

4) Zobaczymy następujący widok. Konfigurujemy bota według własnych upodobań

ae97fc8e84d04f09b12bb0cbe4091c3a.png

Wyjaśnienie:

AuthType - Jak bot ma się logować. Do wyboru Pokemon Training Center i Google (odpowiednio Ptc/Google)

PtcUsername/PtcPassword - login i hasło do PTC, możemy zostawić puste jeśli logujemy się przez Google

GoogleRefreshToken - o tym później

DefaultLatitude/DefaultLongitude - obszar w którym bot ma się "poruszać". Nie skaczcie co chwilę do innego kraju, ponieważ dostaniecie za to soft bana. Skąd wziąć kordy na własne lokalizacje? Wchodzimy na Google Maps i wpisujemy miejsce w którym chcemy się znaleźć, np. Gorlice

9b452fada3f648a9819be470f4cc0cd6.png

Na czerwono zaznaczone kolejno: Latitude i Longitude. Czyli w tym wypadku nasze ustawienia to:

<add key="DefaultLatitude" value="49.6663251"/>
<add key="DefaultLongitude" value="21.1286356"/

TransferType - Według jakiego kryterium pokemony mają być transferowane.

TransferCPThreshold - pokemony poniżej ilu CP mają być transferowane. Działa jeśli TransferType to CP

EvolveAllGivenPokemons - Czy bot ma ewoluować wszystkie możliwe pokemony. Wartość true/false

Żeby uruchomić bota, po konfiguracji wystarczy przycisnąć Ctrl+F5.

Jeśli wyskakuje nam taki błąd: 

296a71178c0b4b5cb63e0ca372beaa20.png

Klikamy prawym przyciskiem myszy na PokemonGo.RocketAPI.Console i kilkamy "Set as StartUp project"

Jeśli logujemy się przez PTC, wszystko jest już cacy =]

Jeśli logujemy się przez Google, zobaczymy taki widok:

77d9cb324a514f0c94eb3307b8698605.png

Żeby się zalogować, wchodzimy na google.com/device i logujemy się na konto na którym jest nasza postać w Pokemon GO. Gdy już się zalogujemy, wpisujemy podany w oknie polecenia klucz i klikamy Zezwól. Gdy to zrobimy, bot zacznie działać, a my dostaniemy nasz Google Refresh Token.

i0O4j1u.png

Jeśli nie chcesz za każdym razem logować się przez tą stronę, przepisz go i wklej w wartości GoogleRefreshToken. Jeśli tego nie zrobimy to będziemy musieli logować się przez stronę Google co 30 minut, więc polecam to zrobić.

Parę screenów

Transfer pokemonów:

b19eba6c32114b2a97c55c588301d91e.png

Farmienie PokeStopów i łapanie pokemonów:

1613575f4d684a878f56c19099bf3220.png

Jeśli czegoś nie wiecie, zadawajcie pytania

FAQ:

1) Czy mogę dostać bana za używanie tego bota? Tak, możesz.

2) Czy mogę dostać perma za używanie bota? Nie

3) Skąd mam wiedzieć czy dostałem już bana? Jeśli nie dostajesz expa ze wszystkich PokeStopów i wszystkie pokemony ci uciekają, to oznacza to że masz bana.

4) Ban jest na urządzenie czy na konto? Na konto

5) Po użyciu bota nie widzę efektów "na żywo". Co zrobić? Wyloguj się i zaloguj na konto ponownie.

6) Ile trwa soft ban? Od kilku minut do 24 godzin.

PS. Nie jestem autorem bota, napisałem tylko ten poradnik =]

Wydaje mi się że nie złamałem żadnego punktu regulaminu, ale jeśli się mylę to proszę mi powiedzieć co muszę poprawić lub usunąć temat. Pozdrawiam i życzę miłego bocenia =]

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Cały bot jak i jego funkcje wyglądają ciekawie, ale martwi mnie to, że ludzie tworzą takie programy nawet do takiej gry, która stara się wyciągnąć innych z domu ;x

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Cały bot jak i jego funkcje wyglądają ciekawie, ale martwi mnie to, że ludzie tworzą takie programy nawet do takiej gry, która stara się wyciągnąć innych z domu ;x

Zawsze możesz jedno konto botować i potem je sprzedać, a na drugim grać normalnie bez botów

Jeśli chcesz żebym ci odpowiedział na pytanie, nie zapomnij zacytować mojego postu lub mnie oznaczyć  :)

Opublikowano

Zawsze możesz jedno konto botować i potem je sprzedać, a na drugim grać normalnie bez botów

Niby jak skoro pisałeś że ban na softa? Czyli w końcu na urządzenie czy konto? Jak dla mnie bezsensowny bot do takiej gry tu nie chodzi o rywalizacje tylko o zabawę.

Opublikowano

Niby jak skoro pisałeś że ban na softa? Czyli w końcu na urządzenie czy konto? Jak dla mnie bezsensowny bot do takiej gry tu nie chodzi o rywalizacje tylko o zabawę.

Ban jest na konto, i jest on na 30 minut - 24h. I nie dostaniesz informacji że masz bana, tylko wszystkie pokemony będą ci uciekać i nie będziesz nic dostawać z pokestopów

Opublikowano

Wygląda ciekawie tylko, w jakim czasie będzie odwiedzał same pokestopy (Po odwiedzeniu wszystkich 5 minut przerwy czy jak?). Jeśli będę odwiedzał same pokestopy co 5 minut bez łapania pokemonów to bana idzie wyłapać?

Opublikowano

Wygląda ciekawie tylko, w jakim czasie będzie odwiedzał same pokestopy (Po odwiedzeniu wszystkich 5 minut przerwy czy jak?). Jeśli będę odwiedzał same pokestopy co 5 minut bez łapania pokemonów to bana idzie wyłapać?

Nie dostaniesz bana za odwiedzanie tych samych PokeStopów

Opublikowano

Pamietaj, tutaj ZAWSZE chodzi o pieniadze. Ja juz od jakiegos czasu botuje sobie konta a na swoim sobie legit gram na spokojnie :)

Bo daje mi to jakas satysfakcje.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Niby wszystko dziala, ale jak wylaczam tego bota i wchodze na telefon zobaczyc efekty "na zywo" to nic sie nie zmienia

Wyloguj się i zaloguj ponownie

Opublikowano

Oddawanie pokemonów działa świetnie, natomiast coś wolno wykonuje inne akcje. Po 15 min nie mam 90% pokemonów (zajęło może 20s) natomiast dalej nic się nie dzieje.

@Edit

Zmieniłem lokalizacje i zamiast całego Miasta wpisałem namiary gdzie często poluję na pokemony - działa od razu :).

Wie ktoś może jak daleko spaceruje oraz czy wykluwa jaja ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Uczeń
Opublikowano

mi sie ten visual studio strasznie dlugo instaluje... znaczy stoi w miejscu od 1h :D 

Opublikowano

Bez sensu bot. Po co psuć grę taką jak tą ? Według mnie nie powinno być żadnych botów i cheatów do tego ;(

Ale to forum od tego, więc co ja tam mogę :P

Bot wygląda ciekawie i prezentuje się ładnie , ale po co to komu ?

giphy.gif

Opublikowano

nic sie nie dzieje po finished grinding all the meat

Nie podawaj koordynatów do miasta tylko w takie miejsce w mieście gdzie jest ich najwięcej u mnie tylko tak działa (po czym zapewne odchodzi gdzieś za daleko i trzeba ponownie uruchomić)

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

Bez sensu bot. Po co psuć grę taką jak tą ? Według mnie nie powinno być żadnych botów i cheatów do tego ;(

W celach zarobkowych zapewne 

Opublikowano

trejnisz poksy i tylko czekac na opcje trade :P

ktos sie pytal jak daleko odchodzi, w 30 minut nabilo 1km jajka, wiec chyba nie az tak daleko

Opublikowano

Da się zrobić konto do tych pokemonów przez internet ? xD 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...